Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-10-25/berd-i-i-va-concentra-aten-ia-in-continuare-pe-mediul-de-afaceri-din-republica-moldova-56055.html
Data: Oct 25, 2018 (20:24)

BERD își va concentra atenția în continuare pe mediul de afaceri din Republica Moldova

BERD este pregătit să intensifice prezența în economia reală a țării noastre, despre aceasta s-a discutat în cadrul întrevederii Președintelui Parlamentului Andrian Candu cu vicepreședintele BERD, Alain Pilloux.

Președintele Parlamentului a apreciat contribuția BERD la finanțarea proiectelor legate de infrastructura drumurilor, eficienţa energetică, apă şi canalizare, sectorul bancar.

Andrian Candu a reconfirmat angajamentul Parlamentului pentru armonizarea legislației la aquis-ul comunitar, menționând că au fost adoptate acte legislative importante, în conformitate cu agenda de integrare europeană a Republicii Moldova.

La rândul său, vicepreședintele BERD, Alain Pilloux a felicitat Parlamentul Republicii Moldova pentru faptul că a adoptat multe acte legislative, în diferite domenii, pentru modernizarea țării. Totodată, oficialul a precizat că BERD își va concentra în continuare atenția pe mediul de afaceri din țara noastră.

În cadrul întrevederii a fost prezentat noul Director executiv pentru Europa de Est și Caucaz (cu reședința la Kiev), Matteo Patrone, care își va începe activitatea din 1 noiembrie 2018. Oficialul va fi responsabil pentru operațiunile și angajamentele BERD în Ucraina, Belarus, Republica Moldova, Armenia, Azerbaidjan și Georgia.

De la începutul activității sale în Republica Moldova, BERD a finanțat 123 de proiecte în valoare de peste 1,26 mld euro. Actualul portofoliu al BERD este de 556 milioane euro, dintre care 62%  au fost alocate pentru infrastructură, 25% - pentru sectorul energetic, 7% - pentru industrie, comerț și agrobusiness, 7% - pentru instituțiile financiare, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.