Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.10.2018

Președintele Parlamentului a discutat cu noul Ambasador al Germaniei

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu noul Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Angela Ganninger.

Speakerul a salutat acreditarea noului Ambasador, dorindu-i succes în consolidarea relațiilor moldo-germane. Andrian Candu și-a exprimat încrederea că Germania va continua să susțină Republica Moldova în parcursul de integrare europeană și în implementarea politicilor de dezvoltare a țării.

Autoritățile germane mențin Republica Moldova în lista statelor beneficiare de asistență pentru dezvoltare, acordată prin intermediul Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare. Societatea Germană pentru Cooperare Internațională (GIZ) este un partener-cheie al Republicii Moldova în implementarea unor reforme importante, inclusiv cea a administrației publice. Asistența germană este oferită pentru susținerea dezvoltării economice în vederea reducerii emigrației și a sărăciei, promovarea întreprinderilor mici și mijlocii,  dezvoltarea promovarea microcreditelor.

În cadrul discuțiilor, Andrian Candu a menționat interesul autorităților de la Chișinău de a semna Acordul cu Germania în domeniul securităţii sociale, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus