Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-10-24/acordul-dintre-republica-moldova-i-suedia-cu-privire-la-cooperarea-pentru-dezvoltare-urmeaza-a-fi-ra-56033.html
Data: Oct 24, 2018 (20:10)

Acordul dintre Republica Moldova și Suedia cu privire la cooperarea pentru dezvoltare urmează a fi ratificat de Parlament

Parlamentul urmează să ratifice Acordul dintre Republica Moldova și Suedia cu privire la cooperarea pentru dezvoltare (2018 – 2020). Comisia politică externă și integrare europeană a decis, în ședința de astăzi, să propună plenului Parlamentului ratificarea documentului.

Acordul stabilește cadrul de cooperare pentru dezvoltare între Republica Moldova și Suedia. Scopul documentului este de a contribui la procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, în conformitate cu Strategia Suediei, bazată pe rezultatele cooperării în domeniul reformelor cu Europa de Est, Balcanii de Vest și Turcia pentru anii 2014 – 2020.

Tot în ședința de astăzi, Comisia a decis să propună plenului Parlamentului ratificarea Acordului dintre Republica Moldova și Suedia privind termenele și condițiile generale ale cooperării pentru dezvoltare.

Suedia va oferi asistență financiară nerambursabilă pentru îndeplinirea scopurilor stabilite în acordurile specifice privind cooperarea pentru dezvoltare.

Cele două acorduri au fost semnate la 19 iunie 2018, respectiv 2 iulie 2018, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.