Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.10.2018

Conferință de bilanț: Încheierea Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013

Conferință de bilanț: Încheierea Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013

Luni, 22 octombrie curent, la Chișinău a avut loc Conferința finală a Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013, în cadrul căreia a fost prezentat bilanțul Programului, lecțiile învățate pe parcursul implementării, precum și cele mai importante realizări ale Programului. Au fost remarcate parteneriatele create în cadrul celor 140 de proiecte implementate  în valoare totală de 145,6 mil. euro, dintre care cofinanțarea asigurată de beneficiari în valoare de 30 mil. euro.

Astfel, au fost remarcate rezultate tangibile importante obținute în domeniul cultural, inclusiv: restaurarea Cetății Soroca, renovarea Conacului Manuc Bey, dar și a Curții medievale Lăpușna, etc.

O altă realizare importantă a Programului a fost implementarea a 8 proiecte majore de investiții în valoare totală de 64 mil. euro. Republica Moldova participând la 7 dintre acestea: constucția gazoductului Iaşi-Ungheni; îmbunătăţirea capacităţilor de răspuns a SMURD; prevenirea şi protecţia împotriva inundaţiilor în bazinul superior al Siretului și al râului Prut; dezvoltarea infrastructurii de comunicații; îmbunătățirea cooperării transfrontaliere privind produsele alimentare și petroliere (IMPEFO), etc.

Potrivit serviciului de presa al Ministerului Finantelor, la eveniment au participat reprezentanții autorităților de management, secretariatului tehnic comun al programului, ambasadorul Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, membrul Consiliului Regional Odessa, Ucraina, Yuriy Maslov,  precum și beneficiarii proiectelor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus