Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-10-19/ministrul-tudor-ulianovschi-sa-int-lnit-cu-noul-ef-al-oficiului-consiliului-europei-la-chishinau-55983.html
Data: Oct 19, 2018 (23:37)

Ministrul Tudor Ulianovschi s-a întâlnit cu noul șef al Oficiului Consiliului Europei la Chişinău

Cooperarea țării noastre cu Consiliul Europei (CoE), evoluțiile privind realizarea Planului de Acţiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2017-2020, precum și alte chestiuni de interes comun, au fost discutate de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu noul  șef al Oficiului CoE la Chişinău, William Massolin.

În debutul dialogului, Ministrul Tudor Ulianovschi i-a urat oficialului european un mandat eficient în Republica Moldova, menționând parteneriatul constructiv stabilit între autoritățile de la Chișinău și CoE. Referindu-se la cooperarea bilaterală, Tudor Ulianovschi și-a exprimat convingerea în susținerea de către CoE a eforturilor Republicii Moldova în procesul de reformare și modernizare a țării în toate domeniile – politic, economic, social etc., precum și în problema promovării și consolidării măsurilor de încredere dintre ambele maluri ale Nistrului.

Interlocutorii au trecut în revistă agenda de colaborare bilaterală, inclusiv încheierea primei faze a implementării programelor Parteneriatului pentru buna guvernare CoE-UE destinate țărilor Parteneriatului Estic pentru perioada 2015-2018, precum şi perspectivele noilor proiecte în cadrul acestor documente de politici.

Potrivit MAEIE, noul șef al Oficiului CoE la Chișinău a reiterat susținerea Consiliului Europei a parcursului european la Republicii Moldova, reformelor implementate de autoritățile de la Chișinău care trebuie să aibă drept obiectiv final crearea unui stat de drept, în care sunt respectate standardele și valorile europene.

William Massolin şi-a început mandatul în Republica Moldova la 1 octombrie 2018, anterior activând în diferite structuri ale Organizaţiei, ultima funcţie fiind cea de șef al Oficiului CoE din Tunisia.