Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-10-19/a-fost-instituita-reprezentan-a-permanenta-a-republicii-moldova-pe-l-nga-organiza-ia-mondiala-a-turi-55982.html
Data: Oct 19, 2018 (23:32)

A fost instituită Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Organizația Mondială a Turismului

La 16 octombrie 2018 a fost instituită Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Organizația Mondială a Turismului (OMT), în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Spania. În calitate de reprezentant permanent a fost acreditată cumulativ Violeta Agrici, Ambasador al Republicii Moldova în Spania. Instituirea Reprezentanței Permanente va contribui la dezvoltarea turismului sustenabil și va fortifica poziția Republicii Moldova în cadrul OMT.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a salutat instituirea Reprezentanței Permanente pe lângă OMT, specificând că promovarea țării noastre ca destinație turistică este un obiectiv strategic al Republicii Moldova. Iar, în cadrul celei de-a 3-a ediții a Conferinței Globale a Turismului Vitivinicol al Organizației Mondiale a Turismului, desfășurată anul acesta la Chișinău, la care au participat peste 200 de reprezentanți din domeniu, din circa 60 de țări ale lumii, a accentuat că vinurile moldovenești, orașele subterane, oamenii ospitalieri și mâncarea gustoasă, sunt atracția principală a țării pentru turiștii europeni, care în fiecare an manifestă interes tot mai mare față de Moldova.

”Avem astăzi ce arăta lumii. Vinurile noastre devin cu fiecare an tot mai bune și sunt pe harta vinurilor de calitate din întreaga lume. În ghidul „Drumul Vinului” avem 15 vinării deschise, iar până la anul viitor vom avea 38 de vinării, sau de 2 ori mai multe decât acum trei ani”, a mai menționat ministrul.

Reprezentantul Permanent al Moldovei pe lângă OMT, Ambasadorul Violeta Agrici, în cadrul dialogului cu Secretarul General OMT, Zurab Pololikashvili, a discutat despre oportunitatea participării țării noastre la târgul FITUR 2019, care este unul dintre cele mai prestigioase târguri în domeniul turismului, ce are loc anual în luna ianuarie la Madrid. De asemenea, oficialii au discutat despre implementarea unor proiecte ale OMT, care vor promova turismul în Republica Moldova, precum și despre posibillitatea de a beneficia de un schimb de experiență în domeniul oferit de Organizația Mondială a Turismului.

OMT a fost fondat în anul 1975. Actualmente sunt 158 de state membre OMT. Republica Moldova este membru cu drepturi depline din 2002, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.