Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-10-18/deputa-ii-au-votat-modificarea-codului-de-procedura-penala-in-i-lectura-55951.html
Data: Oct 18, 2018 (21:54)

Deputații au votat modificarea Codului de procedură penală, în I lectură

Arestul preventiv nu va putea fi aplicat dacă vor fi îndeplinite cumulativ unele condiții. Parlamentul a votat, în ședința de astăzi, un proiect de modificare a Codului de procedură penală, în prima lectură.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați și prevede că arestul preventiv nu se va aplica dacă vor fi îndeplinite cumulativ următoarele condiții: inculpatul a recunoscut vina în comiterea infracțiunii; infracțiunile au fost săvârșite fără aplicarea constrângerii fizice sau psihice; infracțiunile nu s-au soldat cu cauzarea de prejudicii vieții și sănătății persoanei; infracțiunile nu au fost săvârșite de un grup criminal organizat sau organizație criminală.

Potrivit autorilor proiectului, noile reglementări vor contribui la reducerea numărului de cazuri de aplicare a arestului preventiv, care trebuie să rămână o măsură excepțională.
 
Proiectul urmează a fi votat de deputați în lectură finală, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.