Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
16.10.2018

Cei 5 profesori de la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică din Chișinău, deferiți justiției

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a expediat instanței de judecată spre examinare, dosarele în privința a 5 profesori de la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică (CEEE) din Chișinău, cercetați penal pentru corupere pasivă, reținuți luna trecută de către procurori și ofițerii Centrului Național Anticorupție.

Conform materialelor cauzei, profesorii ar fi cerut și primit, în mod sistematic, remunerări ilicite de la studenți, pentru lichidarea restanțelor la mai multe discipline. Cadrele didactice le-ar fi creat intenționat impedimente studenților, care refuzau să plătească pentru note, în special celor din ultimul an de studii, lăsându-i restanţieri. Pentru o notă de promovare, aceştia i-ar fi condiţionat să achite sume cuprinse între 300 și 1500 de lei.

Astfel, sub controlul procurorilor și ofițerilor anticorupție au fost transmise mai multe sume de bani celor cinci profesori . Doi dintre cei cinci învinuiți au fost prinși în flagrant delict, primind bani pentru lichidarea restanţelor la două obiecte, mijloacele bănești fiind găsite în birourile de serviciu ale acestora, în timpul perchezițiilor.

De menționat că, învinuiții și-au recunoscut vina în săvârșirea infracțiunii de corupere pasivă, iar dacă aceștia vor fi găsiți vinovați, riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 1000 la 2000 unităţi convenţionale şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani, anunță Procuratura Generală.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus