Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-10-12/ceta-enii-straini-invita-i-de-autorita-ile-centrale-vor-fi-scuti-i-de-invita-ie-la-perfectarea-vizei-55869.html
Data: Oct 12, 2018 (20:41)

Cetățenii străini, invitați de autoritățile centrale, vor fi scutiți de invitație la perfectarea vizei de intrare în Republica Moldova

Toți cetățenii străini, invitați de Guvern sau de autoritățile administrației centrale, vor fi scutiți, la perfectarea vizei de intrare pe teritoriul Republicii Moldova, de procedura invitației. Plenul Parlamentului a votat, în ședința de astăzi, modificarea Legii privind regimul străinilor în Republica Moldova, în prima lectură.
 
Potrivit autorilor, modificările legislative vor contribui la creșterea fluxului de persoane fizice și juridice care vor vizita Republica Moldova, ceea ce va facilita cooperarea economică și atragerea investițiilor. Mai mulți oameni de afaceri din străinătate și companii multinaționale vor putea stabili contacte directe cu mediul de afaceri și autoritățile din Republica Moldova, în vederea efectuării unor studii de piață  pentru eventuale proiecte investiționale.
 
Republica Moldova oferă facilități fiscale și vamale în cadrul zonelor economice libere și oportunități în cadrul parcurilor industriale.
 
În prezent, sunt scutiți de invitații doar cetățenii străini, invitați de Guvern sau de autoritățile administrației centrale, în cadrul proiectelor investiționale ce prezintă interes pentru economia națională.


Proiectul urmează a fi votat în lectură finală, informează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.