Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.10.2018

Pavel Filip a fost informat despre procesul de organizare a activității Agenției de Investiții, urmare a fuziunii Organizaţiei de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova și a Agenţiei Turismului

Pavel Filip a fost informat despre procesul de organizare a activității Agenției de Investiții, urmare a fuziunii Organizaţiei de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova și a Agenţiei Turismului

Prim-ministrul Pavel Filip a fost informat, în cadrul unei ședințe, despre procesul de organizare a activității Agenției de Investiții, urmare a fuziunii Organizaţiei de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova și a Agenţiei Turismului. „Aceasta este una dintre cele mai importante agenții subordonate Guvernului. Acum contez să se miște lucrurile foarte repede. Ar trebui să știm foarte bine ce avem de făcut. De exemplu, de Ziua Vinului a  fost o scăpare că nu au participat și agențiile de turism”, a menționat premierul Pavel Filip, subliniind că domeniul turismului are un potențial foarte mare, care trebuie valorificat.

În cadrul ședinței, directoarea Agenției de Investiții, Rodica Verbeniuc, a prezentat raportul privind situația la zi a procesului de reorganizare a activităților operaționale, activitățile curente desfășurate și conceptul de promovare a brandului de țară, specificând că misiunea instituției este de a îmbunătăți imaginea turistică națională, pentru atragerea investițiilor și creșterea exporturilor. Conceptul  urmează a fi lansat oficial în cadrul evenimentului Moldova Businsess Week, care se va desfășura la sfârșitul lunii noiembrie curent.

A fost prezentat și un plan de acțiuni al Agenției, care vizează sporirea investițiilor în sectorul HORECA, digitalizarea informațiilor turistice despre țară, crearea hărților interactive în domeniu, dar și internaționalizarea unor rute turistice, cum ar fi Ruta Ștefan cel Mare sau Ruta Vinului, cunoscute publicului larg din România, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

Prim-ministrul a accentuat importanța asigurării concurenței loiale în sectorul turistic din țară: „Eu îmi doresc să văd toate agențiile turistice scoase din zona tenebră pentru crearea unui climat concurențial favorabil și echitabil. Trebuie schimbată abordarea, pe de o parte, să liberalizăm activitatea agenților economici în domeniu, iar, pe de altă parte, companiile de turism trebuie să asigure servicii de calitate, atât turiștilor străini, cât și celor din țară”.

Referindu-se la promovarea exporturilor și atragerea investițiilor, Pavel Filip a cerut elaborarea unei viziuni consolidate.„Înainte de a participa la expoziții internaționale, trebuie să fie examinate bine destinația de participare, perspectivele și efectele economice pentru țară. Aceste evenimente sunt importante, dar îmi doresc o atitudine gospodărească, haideți să cheltuim banii publici eficient”, a conchis premierul.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus