Trimite e-mail | Printeaza
Social
10.10.2018

Angajații Serviciului de Protecție și Pază de Stat vor beneficia, pe perioada desfășurării activității, de dreptul la compensarea cheltuielilor pentru închirierea unei locuințe

Comisia securitate națională, apărare și ordine publică va propune plenului Parlamentului votarea în prima lectură a modificărilor la Legea cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat.

Proiectul prevede ca indemnizația pentru închirierea locuinței să fie acordată ofițerului de protecție în cazul în care nu i se poate oferi o locuință de serviciu corespunzătoare. Mărimea și modul de acordare a indemnizației urmează a fi stabilit de Guvern. Compensarea cheltuielilor pentru închirierea spațiului locativ va avea loc începând cu 1 ianuarie 2019. Conform unor estimări, pentru implementarea acestei garanții va fi necesară alocarea sumei de circa 2 880 mii de lei anual.

Potrivit autorilor proiectului, instituirea acestei garanții sociale va reduce fluctuația de specialiști și va respecta echitatea între ofițerii de protecție și alte categorii de angajați cu statut special din Republica Moldova.

Și Comisia drepturile omului și relații interetnice a avizat, în ședința de astăzi, inițiativa respectivă.

Proiectul urmează a fi examinat și votat de plenul Parlamentului, informează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului. Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus