Trimite e-mail | Printeaza
Social
08.10.2018

Guvernul va acorda câte 50 de mii de lei familiilor, în care sunt decedați

Guvernul va acorda câte 50 de mii de lei familiilor, în care sunt decedați

Prim-ministrul Pavel Filip a mers la locul unde s-a produs explozia și i-a asigurat pe locatari de tot suportul necesar din partea Guvernului. „Suntem alături de voi în aceste clipe de grea încercare. Înțelegem durerea prin care treceți. Familiile în care sunt decedați vor primi câte 50 de mii de lei - ajutor din partea Guvernului. Totodată, vom compensa pierderile locatarilor, ale căror apartamente au fost distruse și care au pierdut tot ce au agonisit o viață”, a spus Pavel Filip.

Pentru a soluționa operativ problemele persoanelor care au avut de suferit în urma deflagrației, în curtea blocului a fost instalat un cort special, unde se află Statul Major. Acesta acordă consultațiile necesare și ajutorul de care au nevoie locatarii, inclusiv în ceea ce privește perfectarea gratuită, pe loc, a actelor de identitate distruse. Persoanele care au rămas fără locuință vor fi cazate temporar la Spitalul Căii Ferate și la Sanatoriul „Constructorul”.

Echipele speciale curăță acum locul producerii exploziei, după care va fi verificată starea rețelelor termice și electrice. În paralel, va fi efectuată expertiza tehnică a blocului și a apartamentelor. „ Prioritatea numărul unu sunt oamenii: locatari, pompieri, salvatori. Siguranța lor este cea mai importantă pentru noi”, a menționat Pavel Filip.

După ce se va confirma că starea blocului nu prezintă nici un pericol, locatarii  apartamentelor, care nu au fost afectate de explozie, vor putea intra în locuințele lor. Ulterior, echipele de constructori vor începe lucrările de reabilitare a apartamentelor distruse de deflagrație. Premierul a solicitat responsabililor să informeze permanent oamenii despre cum evoluează situația.

Explozia s-a produs în seara zilei de 6 octombrie, într-un bloc locativ de pe strada Bulevardul Moscovei 11/5 din municipiul Chișinău. Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în urma deflagrației, 3 persoane au decedat, încă două: o locatară a blocului și un pompier se află la spital, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus