Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.10.2018

Noi oportunități pentru promovarea dezvoltării economice şi sociale în Republica Moldova

Noi oportunități pentru promovarea dezvoltării economice şi sociale în Republica Moldova

Comisia politică externă și integrare europeană a examinat, în ședința din săptămâna curentă, proiectul de lege pentru ratificarea Înțelegerii, întocmită prin schimb de note, cu privire la modificarea Acordului de grant dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Japoniei privind implementarea Proiectului „Agricultura conservativă – dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a solurilor în Republica Moldova”.

Potrivit autorilor, scopul modificărilor este de a deschide un cont la banca agreată între autorităţile vizate pentru depozitarea în moneda naţională a Republicii Moldova a veniturilor din vânzările de produse. Veniturile depozitate pe acest cont vor putea fi folosite pentru promovarea dezvoltării economice şi sociale în Republica Moldova. Totodată, pentru utilizarea acestor fonduri, autorităţile desemnate ale ambelor părţi vor coordona detaliile necesare, cu ulterioară elaborare a raporturilor periodice cu privire la utilizarea fondurilor de către partea moldovenească.

Proiectul Înțelegerii stabilește mecanismul de distribuire a bunurilor livrate de către partea niponă în procesul de implementare a Acordului de grant. Acordul de grant dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Japoniei privind implementarea Proiectului „Agricultura conservativă – dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a solurilor în Republica Moldova” a fost semnat la Chișinău, la 7 martie 2017. Scopul acestuia este cumpărarea tehnicii şi echipamentului agricol pentru agricultura conservativă şi are un buget de circa 4,8 milioane de dolari SUA. Grantul este oferit de către partea niponă în cadrul Programului de dezvoltare socială şi economică, un instrument al Asistenţei Oficiale de Dezvoltare (ODA) al Japoniei, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus