Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.10.2018

Ministrul Tudor Ulianovschi s-a întâlnit cu Președintelui Radei Supreme a Ucrainei, Andriy Parubiy

Ministrul Tudor Ulianovschi s-a întâlnit cu Președintelui Radei Supreme a Ucrainei, Andriy Parubiy

Adunarea interparlamentară - Republica Moldova, Georgia și Ucraina, constituie nu doar o platformă pentru promovarea aspirațiilor comune de transformare a țărilor după modelul european și integrare în UE, dar și un mecanism de consolidare a eforturilor în fața provocărilor externe și regionale la adresa securității și integrității teritoriale ale celor trei state. Constatarea a fost făcută de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul întrevederii cu Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Andriy Parubiy.

Referindu-se la dialogul politic ascendent între Republica Moldova și Ucraine pe toate dimensiunile, Ministrul Tudor Ulianovschi a menționat și aportul legislatorilor celor două țări, care prin activitatea sa contribuie la crearea premiselor pentru intensificarea relațiilor bilaterale.

”Cred că un pas important în aprofundarea dialogului interparlamentar, comercial-economic, cultural și în alte sectoare îl va constitui întrevederea dumneavoastră cu Președintele Parlamentului Andrian Candu  la Tbilisi, precum și reuniunea grupului de prietenie moldo-ucrainean din cele două legislative, care urmează se să reunească în luna octombrie la Chișinău”, a accentuat Ministrul Tudor Ulianovschi.

Potrivit MAEIE, Andriy Parubiy a menționat că atât colaborarea moldo-ucraineană, cât și conlucrarea în cadrul Adunării interparlamentare a celor trei state, oferă noi posibilităţi de coordonare şi elaborare a poziţiilor comune pentru realizarea intereselor naționale, îndreptate spre asigurarea păcii, democrației și stabilității în regiune. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus