Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-10-04/colaborarea-moldoslovaca-a-fost-discutata-la-kyiv-de-mini-trii-de-externe-tudor-ulianovschi-i-mirosl-55738.html
Data: Oct 4, 2018 (20:51)

Colaborarea moldo-slovacă a fost discutată la Kyiv de miniștrii de externe, Tudor Ulianovschi și Miroslav Lajčák

Promovarea unui dialog politic moldo-slovac consecvent, dezvoltarea relațiilor comercial-economice și de alt ordin între Republica Moldova și Slovacia, precum şi sprijinul partenerilor de la Bratislava în implementarea agendei de reforme structurale conform Acordului de Asociere RM-UE, au fost discutate, la Kyiv, de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu omologul său slovac, Miroslav Lajčák.
 
Ministrul Tudor Ulianovschi a apreciat susţinerea Republicii Moldova din partea statelor membre ale Grupului Visegrád (V4) şi a remarcat importanţa atribuită de V4 consolidării relaţiilor cu statele Parteneriatului Estic. Referindu-se la aprofundarea dialogului politic între Republica Moldova și Slovacia, șeful diplomației moldovenești a manifestat interesul sporit pentru organizarea următoarei runde de consultări politice bilaterale la Chișinău şi a apreciat asistenţa financiară şi tehnică acordată de Guvernul Slovaciei ţării noastre în realizarea proiectelor naționale de o importanță majoră pentru economia țării și cetățeni.
 
La rândul său, ministrul Afacerilor Externe al Slovaciei, Miroslav Lajčák, a reiterat susținerea de către autoritățile de la Bratislava a cursului european al Republicii Moldova, precum și necesitatea implementării în continuare a reformelor în diferite domenii ale vieții social-economice. Totodată, Ministrul Afacerilor Externe al Slovaciei a încurajat autoritățile de la Chișinău să asigure o bună desfășurare a alegerilor parlamentare din luna februarie a anului viitor.

Potrivit MAEIE, oficialul slovac l-a asigurat pe omologul său de la Chișinău în susținerea agendei de reforme structurale atât în cadrul structurilor europene, cât și Grupului V4, în care Slovacia a preluat președinția începând cu 1 iulie 2018.
 
Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a efectuat o vizită oficială în Ucraina, în perioada 3-4 octombrie curent, la invitația omologului său ucrainean, Pavlo Klimkin.