Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.10.2018

Proiectul privind transmiterea terenului Stadionului Republican pentru construcția Ambasadei SUA, reexaminat la Comisia economie, buget și finanțe

Proiectul privind transmiterea terenului Stadionului Republican pentru construcția Ambasadei SUA, reexaminat la Comisia economie, buget și finanțe

Comisia economie, buget și finanțe a reexaminat, în ședința de astăzi, transmiterea cu titlu oneros a terenului Stadionului Republican din municipiul Chişinău pentru construcția noului sediu al Ambasadei Statelor Unite ale Americii. Proiectul, votat la sfârșitul sesiunii de primăvară, a fost remis spre reexaminare de către șeful statului.
 
Membrii Comisiei au susținut proiectul inițial și vor propune plenului Parlamentului menținerea votului exprimat anterior, cu specificarea că prețul negociat de autorități să nu fie mai mic decât cel de piață.

Potrivit proiectului, terenul Stadionului Republican din municipiul Chişinău, din str. Tighina 12, are o suprafaţă de 5,1814 hectare și se află în proprietatea publică a statului.

De asemenea, proiectul prevede că Guvernul, pentru garantarea transmiterii cu titlu oneros a bunului imobil în proprietatea SUA, va asigura determinarea valorii bunului imobil, va negocia prețul și va semna contractul de vânzare-cumpărare a bunului imobil.
 
Stadionul Republican a fost un stadion multifuncțional din Republica Moldova, deschis în 1952. În 2007, Stadionul Republican a fost demolat, întrucât nu mai corespundea criteriilor de desfășurare a meciurilor.

Proiectul urmează a fi reexaminat în ședința plenară a Parlamentului.

Potrivit art. 93 (2) din Constituție, Preşedintele Republicii Moldova este în drept, în cazul în care are obiecţii asupra unei legi, să o trimită, în termen de cel mult două săptămâni, spre reexaminare Parlamentului. În cazul în care Parlamentul îşi menţine hotărârea adoptată anterior, Preşedintele promulgă legea, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus