Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-10-03/cna-i-bnm-vor-raporta-saptam-na-viitoare-in-parlament-privind-ac-iunile-intreprinse-pentru-recuperar-55724.html
Data: Oct 3, 2018 (23:14)

CNA și BNM vor raporta săptămâna viitoare în Parlament privind acțiunile întreprinse pentru recuperarea activelor fraudate

Audierile parlamentare privind acțiunile întreprinse de autorități pentru recuperarea miliardului furat din sistemul bancar vor avea loc săptămâna viitoare. Decizia a fost luată de Biroul permanent, convocat, astăzi, în ședință.

În plenul Parlamentului vor prezenta rapoarte Centrul Național Anticorupție și Banca Națională a Moldovei.

Tot în ședința de astăzi, Biroul permanent a aprobat ordinea de zi a ședințelor plenare pentru perioada 4 – 12 octombrie 2018. Plenul Parlamentul va discuta proiectul hotărârii cu privire la constituirea Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de imixtiune ilegală a Fundației ”Dialog Deschis” și fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și finanțării ilegale a unor partide politice.

Pe ordinea de zi mai figurează proiectul de lege cu privire la publicitate, completări la Legea cu privire la comerțul interior, cu privire la parcurile științifico-tehnologice și incubatoarele de inovare, Legea concurenței, Codul penal, Codul contravențional. 

Deputații vor dezbate un șir de modificări și completări a Legii privind redresarea și rezoluția băncilor, Legii privind regimul armelor și al munițiilor cu destinație civilă, Legii privind funcționarul public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Plenul Parlamentului va reexamina modificările la Codul audiovizualului, Codul muncii și Legea cu privire la transmiterea cu titlu oneros a unui bun imobil, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.