Trimite e-mail | Printeaza
Economie
01.10.2018

Situația în domeniul spălării banilor și finanțării terorismului în Republica Moldova va fi analizată de o echipă de experți de la Consiliul Europe

Situația în domeniul spălării banilor și finanțării terorismului în Republica Moldova va fi analizată de o echipă de experți de la Consiliul Europe

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu echipa de evaluare Moneyval din cadrul Comitetului de profil al Consiliului Europei, care va analiza situația în domeniul spălării banilor și finanțării terorismului în Republica Moldova.

Premierul a reiterat angajamentul ferm al autorităților în implementarea standardelor internaţionale în acest domeniu, menționând că rezultatele evaluării, dar și experiența echipei Moneyval sunt foarte importante pentru stabilirea acțiunilor de viitor. „Am toată convingerea că vom conlucra calitativ, vom prezenta toate informațiile necesare, iar acolo unde vor fi întrebări, vom veni cu explicații. Suntem hotărâți să luăm toate măsurile necesare pentru a nu admite spălarea banilor și evaziunile fiscale”, a spus premierul.

În ultimii doi ani, Executivul a întreprins mai multe acțiuni pentru stabilizarea sistemului bancar, îmbunătățirea mediului de afaceri, dar și intensificarea acțiunilor privind contracararea corupției, a spălării banilor și fraudelor. În acest sens, a fost fortificată și instituția responsabilă de prevenirea si combaterea spălării banilor, care în prezent este în subordinea directă a Guvernului.

Potrivit serviciului de presă al executivului, echipa de evaluare Moneyval se va afla în țara noastră până pe 12 octombrie curent, perioadă în care vor avea loc şedinţe de lucru cu reprezentanţii autorităţilor implicate în procesul de prevenire şi combatere a spălării banilor şi finanţării terorismului la nivel naţional. Raportul de evaluare va fi prezentat în prima jumătate a anului 2019.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus