Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.09.2018

Producătorii din Moldova ar putea exporta fără taxe în Norvegia

Producătorii din Moldova ar putea exporta fără taxe în Norvegia

Posibilitățile semnării unui Acord de Liber Schimb în cadrul Asociației Europene de Liber Schimb (EFTA) au fost examinate de premierul Pavel Filip și prim-ministrul Regatului Norvegiei, Erna Solberg. Întrevederea a avut loc, la New York, în marja lucrărilor celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

Pentru impulsionarea schimburilor comerciale bilaterale, premierii au convenit asupra organizării unor misiuni ale oamenilor de afaceri norvegieni în țara noastră.

Premierul Pavel Filip a exprimat gratitudine pentru asistenţa tehnică oferită de Norvegia Republicii Moldova în reformarea sectorului justiţiei şi al afacerilor interne, combaterea traficului de fiinţe umane, dar şi angajarea în câmpul muncii a persoanelor cu nevoi speciale. A fost apreciată și activitatea de caritate desfășurată în țara noastră de organizația norvegiană „Help Moldova”, care sprijină familiile social-vulnerabile, renovează spitale şi grădiniţe.

Premierul Erna Solberg a spus că Norvegia va susține în continuare eforturile Republicii Moldova de modernizare a țării şi de aliniere la standardele europene.

Din EFTA fac parte Elveția, Liechtenstein, Islanda și Norvegia. Republica Moldova și statele membre EFTA au semnat, în 2017, declarația comună de cooperare, iar în acest an, la Chișinău a avut loc primul Comitet mixt EFTA - Republica Moldova, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus