Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.09.2018

Pavel Filip și Klaus Iohannis, întrevedere la New York: Republica Moldova contează pe sprijinul României în parcursul european al țării

Pavel Filip și Klaus Iohannis, întrevedere la New York: Republica Moldova contează pe sprijinul României în parcursul european al țării

Aspecte ce țin de valorificarea deplină a parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și România au fost discutate în timpul întrevederii dintre prim-ministrul Pavel Filip și președintele României, Klaus Iohannis. Întâlnirea a avut loc în marja sesiunii a 73-a a Adunării Generale a ONU.

Cei doi oficiali au trecut în revistă principalele evenimente în relaţiile bilaterale, cu accent pe dimensiunea integrării europene, în contextul preluării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019. Dialogul politic dinamic dintre țări este confirmat de contacte intense atât la nivelul interministerial, cât şi la nivelul administrației publice locale.

Premierul Pavel Filip a mulțumit României pentru sprijinul constant acordat atât în realizarea agendei europene, cât şi în implementarea proiectelor bilaterale strategice de interconexiune a reţelelor de gaze naturale şi electrice, de dezvoltare a infrastructurii în domeniul transporturilor, precum și de reconstrucție a grădinițelor din Republica Moldova. Părțile au discutat și despre posibilitatea eliminării tarifelor la roaming între cele două state.

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat importanţa acordată de autorităţile României relaţiilor de parteneriat strategic cu Republica Moldova, încurajând reformarea justiţiei și statului de drept, dar şi lupta împotriva corupţiei, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus