Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.09.2018

Pavel Filip: Guvernul Republicii Moldova este hotărât să implementeze Agenda de Dezvoltare Durabilă, centrată pe oameni

Pavel Filip: Guvernul Republicii Moldova este hotărât să implementeze Agenda de Dezvoltare Durabilă, centrată pe oameni

Prim-ministrul Pavel Filip și administratorul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Achim Steiner, au participat astăzi, la New York, la un eveniment organizat în comun de Guvernul Republicii Moldova și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). În cadrul acestuia, a fost examinată experiența țării noastre în implementarea Agendei de Dezvoltare Durabilă.

Premierul a apreciat parteneriatul solid dintre Republica Moldova și PNUD, care sprijină realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în țara noastră. Pentru realizarea acestora la nivel național a fost elaborată  Strategia Naţională de Dezvoltare „Moldova 2030”, care urmează să fie aprobată în timpul apropiat.

„Strategia Naţională de Dezvoltare „Moldova 2030” identifică o viziune modernă de dezvoltare incluzivă și centrată pe oamenii Republicii Moldova. Avem toată determinarea pentru a realiza angajamentele care derivă din acest document”, a subliniat Pavel Filip.

Totodată, prim-ministrul a precizat că susținerea PNUD și a altor parteneri de dezvoltare în procesul de implementare a Strategiei Naţionale de Dezvoltare este esențiala pentru realizarea cu succes a acesteia. În acest context, a fost evidențiată importanța noii inițiative a PNUD ”SDG Impact”, orientată spre atragerea capitalului și investițiilor private în sectoarele relevante pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Administratorul PNUD, Achim Steiner, a confirmat toată deschiderea pentru o colaborare eficientă cu țara noastră, exprimând susținerea deplină pentru dezvoltarea şi modernizarea Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus