Trimite e-mail | Printeaza
Social
26.09.2018

Persoanele decorate cu distincţii de tip „cruce” vor beneficia de dreptul la alocaţie nominală

Persoanele decorate cu distincţii de tip „cruce” vor beneficia de dreptul la alocaţie nominală

Persoanele decorate cu distincţii de stat de tip „cruce” vor beneficia de dreptul la alocaţie nominală. Comisia protecție socială, sănătate și familie a decis, în ședința de astăzi, să propună Parlamentului votarea în lectură finală a modificărilor și completărilor la Legea cu privire la veterani.

Potrivit prevederilor, cuantumul alocației va fi de 100 de lei lunar și urmează a fi plătit, cu începere din 1 ianuarie 2019. Persoanele vor beneficia de dreptul la alocaţie nominală doar în cazul în care le va fi stabilită pensia. Totodată, persoanelor decorate care se încadrează în mai multe categorii de beneficiari de alocații nominale li se stabilește o singură alocație, la alegere.

În prezent, în cadrul sistemului de decorații de stat al Republicii Moldova, există o singură distincție de tip ”cruce”, și anume ”Crucea Misiunilor Internaționale”.  Anual, în cadrul misiunilor/operațiilor internaționale participă circa 100 de cetățeni ai Republicii Moldova. Din anul 1997 și până în prezent, în cadrul misiunilor internaționale au participat circa 600 de militari. Dintre aceștia, 120 și-au stabilit dreptul la pensie, iar jumătate din acest număr au fost decorate cu diferite distincții de stat.  Anual, circa 30 de militari activi sunt decorați, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus