Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.09.2018

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Dmitri Kozak

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Dmitri Kozak

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu domnul Dmitri Kozak, reprezentantul special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, în cadrul căreia au fost abordate mai multe subiecte ce țin de starea și intensificarea raporturilor și colaborării moldo-ruse.

În cursul dialogului, părțile au apreciat înalt modul de organizare a Forumului economic moldo-rus, înțelegerile la care s-a ajuns în cadrul evenimentului, precum și acordurile semnate privind investițiile și cooperarea bilaterală. Șeful statului și-a reiterat poziția personală precum că Republica Moldova trebuie să aibă drept obiectiv echilibrul politic și economic în relațiile sale cu țările din Vest și cele din Est. În context, Președintele Moldovei a subliniat că acest echilibru are o importanță vitală pentru statul nostru.

Totodată, Igor Dodon și Dmitri Kozak au avut un schimb de opinii cu privire la posibilitățile de acordare a asistenței tehnice din partea Rusiei pentru producătorii moldoveni din domeniul agriculturii.

De asemenea, interlocutorii au discutat în detalii situația din regiunea transnistreană și perspectivele evoluției dialogului în procesul de reglementare a diferendului transnistrean. ”Ne-am exprimat deschiderea de a contribui activ la măsurile de consolidare a încrederii şi de menținere a unui dialog permanent între reprezentanții ambelor maluri ale Nistrului”, a declarat Președintele țării.

Pe finalul întrevederii, șeful statului i-a mulțumit domnului Dmitri Kozak pentru susținerea activă a procesului de dezvoltare a colaborării moldo-ruse, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus