Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.09.2018

Tudor Ulianovschi a discutat la New York cu vicepreşedintele SUA, Mike Pence

Statele Unite ale Americii urmăresc cu atenție evoluțiile din Republica Moldova, susținând eforturile autorităților de la Chișinău îndreptate spre reformarea și modernizarea țării. O declarație în acest sens a fost făcută de vicepreședintele SUA, Mike Pence, în timpul discuției cu Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, care a avut loc la New York, în marja Adunării Generale ONU.
 
Vicepreședintele american a reiterat susținerea administrației de la Casa Albă a eforturilor Guvernului Republicii Moldova în implementarea reformelor interne, precum și a celor îndreptate spre realizarea obiectivelor asumate în cadrul diferitor organizații internaționale.
 
Referindu-se la relațiile bilaterale, Mike Pence și Tudor Ulianovschi au reiterat necesitatea dezvoltării Dialogului Strategic Republica Moldova – SUA, care va permite o mai bună interacţiune în valorificarea sprijinului acordat de SUA pentru procesele democratice din ţară şi implementarea reformelor structurale, în conformitate cu prevederile Acordului de Asociere Republica Moldova-UE, care rămâne a fi prioritatea Guvernului.
 
Potrivit MAEIE, Tudor Ulianovschi a apreciat susținerea Statelor Unite ale Americii, menționând că grație acesteia au fost implementate mai multe proiecte naționale, care au avut un impact economico-social important în societatea noastră.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus