Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.09.2018

Lituania menține Republica Moldova în topul celor 7 state prioritare, care beneficiază de asistenţă pentru dezvoltare

Lituania menține Republica Moldova în topul celor 7 state prioritare, care beneficiază de asistenţă pentru dezvoltare

Republica Moldova va rămâne şi în continuare ţară prioritară a sprijinului lituanian pentru avansarea pe drumul european. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Linas Linkevičius, în cadrul întrevederii de la New York cu omologul său de la Chișinău, Tudor Ulianovschi.

Totodată, ministrul lituanian al Afacerilor Externe a exprimat îngrijorarea țării sale și a UE privind problemele care trebuie urgent să fie rezolvate de către Republica Moldova, în special privind desfășurarea scrutinelor electorale, exprimându-și încrederea că alegerile parlamentare, care vor constitui un test al democrației pentru Republica Moldova, se vor desfășura corect și liber, conform normelor europene. ”Viitorul european şi prosper al Moldovei, pe care şi-l doresc cetăţenii moldoveni contează pentru Lituania şi UE”, a subliniat Linas Linkevičius.

Potrivit MAEIE, Ministrul Tudor Ulianovschi a apreciat dialogul politic activ stabilit între Republica Moldova și Lituania, precum şi susţinerea de către autoritățile de la Vilnus a eforturilor Guvernului de la Chișinău în realizarea reformelor sectoriale asumate în baza prevederilor Acordului de Asociere RM-UE. În opinia șefului diplomației moldovenești, un exemplu elocvent al susținerii aspirațiilor europene ale țării noastre din partea Lituaniei o constituie iniţiativa de a convoca la Vilnius, în septembrie curent, a unei reuniuni informală de brainstorming, la nivelul secretarilor de stat din Georgia, Republica Moldova şi Ucraina pentru a discuta aspectele cooperării, înaintea reuniunii ministeriale a Parteneriatului Estic, programată pentru 15 octombrie 2018.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus