Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.09.2018

Chiril Gaburici a avut o întrevedere cu vicepreședintele Consiliului de Administrație „Gazprom”, Valerii Golubev

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut astăzi o întrevedere cu vicepreședintele Consiliului de Administrație „Gazprom”, Valerii Golubev, privind sectorul energetic.

Oficialii au discutat despre situația curentă în domeniul livrării de gaze naturale în Republica Moldova, de către concernul rus, şi posibilitățile de dinamizare a cooperării bilaterale în acest sector, inclusiv utilizarea infrastructurii energetice de către toți furnizorii. De asemenea, Chiril Gaburici a trecut în revistă eforturile și progresul obținut în ceea ce privește integrarea pe piața energetică a Uniunii Europene a Pachetului energetic III, care prevede transpunerea și implementarea în legislația energetică națională a unui șir de directive și reglementări UE în domeniul energetic. Totodată, ministrul Economiei și Infrastructurii s-a referit la importanța respectării prevederilor pachetelor energetice II și III.

„Asigurarea aprovizionării cu gaze naturale este de o importanță vitală pentru Republica Moldova. Nu ne putem permite ca cetățenii să rămână fără acces la gaze naturale. În același timp, o piață concurențială sănătoasă va facilita și asigura un nivel echitabil al prețului, atât pentru consumatorul final, cât și pentru furnizor”, a menționat în cadrul discuțiilor ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

În același timp, oficialii au purtat consultări despre modalitatea de implementare a prevederilor Legii cu privire la gazele naturale, nr. 108 din 27 mai 2016, în partea ce ține de asigurarea independenței operatorului sistemului de transport SRL Moldovatransgaz, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus