Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.09.2018

Fabrica de cablaje din Căușeni a preconizat investiţii de circa 20 de milioane de dolari în deschiderea unei noi hale de producţie

Fabrica de cablaje din Căușeni a preconizat investiţii de circa 20 de milioane de dolari în deschiderea unei noi hale de producţie

Prim-ministrul Pavel Filip a vizitat întreprinderea „Coroplast Harness Technology”, din subzona ZEL Bălți, orașul Căușeni, specializată în producerea cablajelor auto. În prezent, la fabrică activează 410 angajați. Numărul acestora va crește până la 1000 de persoane, odată cu darea în folosință a noii hale de producție. În acest scop, vor fi investite circa 20 milioane de dolari.

„Am avut discuții cu reprezentanții Coroplast încă în 2016 și, la sfârșitul anului, ei au decis să-și extindă afacerile în Republica Moldova. După care, în 2017 au închiriat această hală de producție. Este un lucru care vorbește de la sine - eforturile depuse de Guvern pentru a deveni mai atractivi pentru investiții - dau rezultate”, a menționat premierul.

Prim-ministrul a vizitat hala industrială a fabricii și a vorbit cu lucrătoriI despre condițiile de muncă și nivelul de remunerare. Muncitorii s-au arătat mulțumiți de salariu și de posibilitatea de a munci aici, acasă.

Volumul vânzărilor companiei este de 15,6 milioane de euro anual, iar producția este orientată 100 % spre export, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus