Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.09.2018

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană Iurie Leancă: Mizăm pe suportul Cehiei în apropierea Moldovei de Uniunea Europeană

Continuă vizita de lucru la Praga, a vicepremierului pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, care se desfășoară în perioada 18-19 septembrie curent. În cea de-a doua zi oficialul moldovean a avut întrevederi cu președintele Camerei Deputaţilor a Parlamentului ceh, Radek Vondráček, președintele Comitetului Afaceri Externe al Camerei Deputaţilor, ex-ministrul Afacerilor Externe al R. Cehe, Lubomír Zaorálek, precum și cu președinţii Comitetului pentru Afaceri Externe, Apărare şi Securitate al Senatului, Frantisek Bublan şi, respectiv, al Comitetului pentru Afaceri Europene din Senat, Václav Hampl.

Discuțiile s-au axat pe colaborarea interparlamentară moldo-cehă, evoluțiile politice interne din Republica Moldova, progresul şi dificultăţile în implementarea agendei de reformă a țării noastre. Totodată, au fost abordate modalități şi domenii de acordare a asistenței pentru dezvoltare de către Republica Cehă, statele Grupului Visegrad, precum și instituțiile europene pentru Republica Moldova, în particular vizând reforma sistemului judiciar.

Vicepremierul Iurie Leancă a informat, în context, despre evoluțiile de securitate în plan regional, inclusiv în contextul procesului de soluționare a conflictului transnistrean, precum și despre dinamica relațiilor Republica Moldova cu statele din regiune şi cu Uniunea Europeană.

Președintele Camerei Deputaţilor, Radek Vondráček, a asigurat partea moldovenească de sprijinul continuu în plan politic și al asistenței pentru dezvoltare din partea Republicii Cehe, atât pe linie guvernamentală cât şi parlamentară, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus