Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.09.2018

Legislația cu privire la prevenirea și combaterea terorismului, expertizată de Comisia de la Veneția

Legislația cu privire la prevenirea și combaterea terorismului, expertizată de Comisia de la Veneția

Membrii tuturor fracțiunilor parlamentare au avut, astăzi, întrevederi separate cu delegația Comisiei de la Veneția, aflată în vizită de documentare în Republica Moldova, în perioada 20-21 septembrie curent.
 
Vizita grupului de experți ai Comisiei de la Veneția are loc în contextul solicitării de  expertizare a Legii nr. 120 din 21.09.2017 cu privire la prevenirea și combaterea terorismului, intenție ce se regăsește în angajamentul asumat de Republica Moldova și inclusă în textul Agendei de Asociere Republica Moldova - UE pentru perioada 2017-2019.
 
Discuțiile s-au axat pe prevederile articolelor Legii cu privire la prevenirea și combaterea terorismului, modalitatea de implementare a acestora și eventualele deficiențe care ar putea exista. Experții s-au interesat de mecanismul de control parlamentar asupra implementării legislației, inclusiv controlul asupra acțiunilor Comandamentului Operațional Antiterorist și activitatea de control legislativ asupra instituțiilor care raportează Parlamentului.
 
Oficialii europeni au menționat că solicitarea de expertizare a parvenit de la Ministerul Justiției al Republicii Moldova, iar raportul final va fi prezentat în cadrul ședinței Comisiei de la Veneția la mijlocul lunii octombrie curent.
 
Parlamentul Republicii Moldova a fost reprezentat la întrevederi de deputații Oleg Reidman, Roman Boțan, Ion Casian, Ștefan Vlas, Tudor Deliu, Grigore Cobzac, Maria Ciobanu, Vladimir Țurcan, Vasile Bolea, Valeriu Ghilețchi, Vladimir Vitiuc, Serghei Sîrbu, Eugeniu Nichiforciuc și Simion Grișciuc.
 
Din componența grupului Comisiei de la Veneția fac parte următorii membri: Claire Bazy Malaurie (Franța), Dan Meridor (Israel), membru supleant Grainne McMorrow (Irlanda) și secretarul delegației,  Grigory Dikov, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus