Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.09.2018

Danemarca susține parcursul european al Republicii Moldova

Danemarca susține parcursul european al Republicii Moldova

Posibilitățile de consolidare a cooperării bilaterale moldo-daneze, dar și a dialogului pe dimensiunea de integrare europeană au fost abordate, astăzi, la întrevederea dintre prim-ministrul Pavel Filip și preşedintele Parlamentului Regatului Danemarcei, Pia Kjaersgaard.

Părțile au constatat existența unor relații bilaterale foarte bune şi o evoluţie pozitivă a dialogului politic moldo-danez, exprimând interesul pentru continuarea schimbului de vizite la nivel înalt, inclusiv la nivel de şefi de guvern.

„Regatul Danemarcei întotdeauna a avut o atitudine bună față de Republica Moldova și aici nu doar la nivel de mesaje, ci chiar și sprijin financiar care a fost acordat țării noastre. Pentru noi, însă, cel mai important este sprijinul care a fost și continuă să fie acordat în vederea realizării Agendei de reforme europene a Guvernului și mizăm în continuare pe intensificarea acestuia”, a spus Pavel Filip.

Premierul a menționat că programul de guvernare al Executivului este bazat pe Acordul de Asociere cu UE și obiectivul de bază al țării este apropierea de UE.

Prim-ministrul a exprimat recunoștință Guvernului danez pentru programele de asistenţă tehnică aflate în derulare în țara noastră, pe parcursul ciclului bugetar 2013-2017. Obiectivele de bază ale acestora sunt drepturile omului, democraţia, contracararea corupției, egalitatea de gen şi dezvoltarea economică.

Pavel Filip și Pia Kjaersgaard au făcut, de asemenea, un schimb de opinii privind reforma în justiție, sistemul electoral și viitoarele alegeri parlamentare. Premierul a menționat că Guvernul va face tot posibilul pentru ca viitoarele alegeri parlamentare să fie corecte, democratice și transparente.

Preşedintele Parlamentului Regatului Danemarcei, Pia Kjærsgaard întreprinde o vizită la Chișinău în perioada 19-21 septembrie curent, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus