Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-09-17/pavel-filip-o-cre-tere-economica-de-52-inseamna-ca-motoarele-economiei-func-ioneaza-in-ritm-alert-55483.html
Data: Sep 17, 2018 (23:14)

Pavel Filip: O creștere economică de 5,2% înseamnă că motoarele economiei funcționează în ritm alert

„Am încercat să fim pentru mediul de afaceri un partener, să stimulăm producătorii și investițiile, dar și să aplicăm sancțiuni atunci când e cazul, și înțelegem că am mers bine până acum. O creștere economică de 5,2% înseamnă că motoarele economiei funcționează în ritm alert”, a spus prim-ministrul.

Valoarea Produsului Intern Brut (PIB) a constituit peste 44 miliarde de lei în trimestrul II al anului curent. Cea mai mare contribuție la creșterea PIB o au comerțul, cu peste 20 la sută, și sectorul industrial, cu 15 la sută. Contribuții esențiale au, de asemenea, sectorul agricol și cel al construcțiilor.

În prima jumătate a anului curent PIB a crescut cu 4,5%, faţă de perioada similară a anului 2017, a relatat Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.

„Deși este un rezultat bun, comparativ cu țările din regiune, știm că trebuie să muncim de câteva ori mai mult, ca să ajungem la nivelul altor state. Cert este că știm ce avem de făcut. Cifrele nu mint. În 2016 am stabilizat sectorul bancar, în 2017 economia și-a revenit, în 2018 construim”, a subliniat Pavel Filip.