Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.09.2018

Ministrul Chiril Gaburici va participa la Forumul de Afaceri a celor Trei Mări și va avea întrevederi cu mai mulți oficiali

Ministrul Chiril Gaburici va participa la Forumul de Afaceri a celor Trei Mări și va avea întrevederi cu mai mulți oficiali

Ministrul Economiei și Infrastructurii va întreprinde o vizită oficială în România, în perioada 17-19 septembrie 2018. Chiril Gaburici va participa la Forumul de Afaceri a celor Trei Mări, care se va desfășura în zilele de 17 și 18 septembrie. De asemenea, va avea întrevederi oficiale cu mai mulți miniștri, printre care cel al Economiei – Dănuț Andrușcă, al Comunicațiilor și Societății Informaționale – Petru Bogdan Cojocaru, al Turismului – Bogdan Gheorghe Trif.

Astăzi, ministrul a convocat o ședință preparatorie cu responsabilii din Ministerul Economiei și Infrastructurii, pentru a discuta și analiza aspectele ce urmează a fi abordate în cadrul întrevederilor cu oficialii din România, precum și cu mediul de afaceri. „Îmi doresc să avem o abordare pragmatică, să mergem foarte bine pregătiți la aceste întrevederi, să prezentăm investitorilor străini care sunt condițiile mediului de afaceri din Republica Moldova, de ce suntem competitivi și îi încurajăm să dezvolte afaceri la noi în țară. Sper să venim din România cu rezultate frumoase, care vor impulsiona creșterea investițiilor și dezvoltarea economică a țării”, a subliniat Chiril Gaburici.

În cadrul Forumului de Afaceri a celor Trei Mări, la care vor participa oficiali din 12 state, ministrul Chiril Gaburici va prezenta potențialul de cooperare al Republicii Moldova cu țările vecine din regiunea 3SI. De asemenea, participanții vor discuta despre interconexiunile energetice, de transport și digitale în regiunea 3SI, potențialul de dezvoltare a inovațiilor în regiunea 3SI, precum și vor avea întrevederi bilaterale axate pe întreprinderile mici și mijlocii (ÎMM), dezvoltarea antreprenoriatului în rândul tinerilor, aplicarea noilor tehnologii, incubatoarele de afaceri etc., potrivit Ministerul Economiei și Infrastructurii.

În vizita sa oficială, ministrul Chiril Gaburici va fi însoțit de secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Tarlev, directorul Agenției de Investiții, Rodica Verbeniuc, și directorul Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova, Alexandru Baltag.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus