Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.09.2018

La Madrid a fost discutată posibilitatea stabilirii unui parteneriat între Departamentul Trupelor de Carabinieri și Garda Civilă a Regatului Spaniei

Cooperarea între ministerele de interne ale Republicii Moldova și Regatul Spaniei, cu accent pe intensificarea colaborării pe linia trupelor interne, Departamentul Trupelor de Carabinieri și Garda Civilă, au fost discutate de ambasadorul țării noastre la Madrid, Violeta Agrici, cu directorul general al Gărzii Civile, Felix Vicente Azon.

Interlocutorii au făcut o prezentare generală a instituțiilor din statele proprii și au constatat o sintonie perfectă a competențelor, ceea ce a permis ambasadorului Agrici de a înainta interesul părții moldave față de un parteneriat de colaborare dintre Departamentul Trupelor de Carabinieri și Garda Civilă. Violeta Agrici a propus inițierea parteneriatului bilateral prin schimbul de experiență, informații și cele mai bune practici în domeniul asigurării, menținerii și restabilirii ordinii publice, la fel pe schimb de tehnici, inclusiv operative, în vederea gestionării situațiilor specifice de ordine publică.
 
Directorul General a manifestat disponibilitate și interes față de propunerea formulată, exprimând deschidere în a împărtăși din experiența de care dispune Garda Civilă spaniolă, inclusiv la capitolul cooperării cu alte state.

Potrivit MAEIE, părțile au punctat un șir de acțiuni concrete care urmează a fi întreprinse de fiecare pentru a consolida și diversifica relațiile bilaterale în domeniul vizat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus