Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
12.09.2018

Guvernul propune noi soliții pentru prevenirea și combaterea corupției în domeniul sănătății

Guvernul propune noi soliții pentru prevenirea și combaterea corupției în domeniul sănătății

Acestea se conțin în Planul sectorial de acţiuni anticorupţie în domeniul sănătăţii şi asigurării obligatorii de asistenţă medicală pentru anii 2018-2020, aprobat astăzi de Executiv.

Realizarea prevederilor documentului urmărește descurajarea implicării personalului medical în acte de corupție și dezvoltarea unor instituții medicale transparente și integre.

În acest sens, va fi intensificat dialogul cu cetățenii pentru a-i încuraja să declare actele de corupţie din sistemul de sănătate. Pentru o monitorizare mai bună a calității serviciilor prestate, pe paginile web ale instituțiilor medicale va funcționa un Sistem automatizat de evidență a reclamațiilor electronice (e-claims).

Alte acțiuni incluse în plan țin de îmbunătăţirea accesului la informaţie şi transparenţa în procesul decizional din cadrul instituţiilor medicale, monitorizarea permanentă a integrităţii instituţiilor din sistemul sănătăţii, dar și excluderea posibilităţilor actului de corupţie prin promovarea climatului de integritate în rândul a angajaţilor și a meritocrației, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus