Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-09-08/pavel-filip-a-avut-o-intrevedere-cu-secretarul-general-al-organiza-iei-mondiale-a-turismului-zurab-p-55364.html
Data: Sep 8, 2018 (18:10)

Pavel Filip a avut o întrevedere cu Secretarul General al Organizației Mondiale a Turismului, Zurab Pololikashvili

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Secretarul General al Organizației Mondiale a Turismului, Zurab Pololikashvili, care se află în Republica Moldova cu ocazia participării la cea de-a treia ediție a Conferinței  Globale privind Turismul Vinicol.

Premierul i-a mulțumit oficialului pentru susținerea acordată țării noastre în organizarea acestui eveniment internațional important, care va sta la baza dezvoltării turismului vinicol și celui intern. Pavel Filip a menționat că Republica Moldova are un potențial mare în aceste domenii și își dorește să-l valorifice pe deplin.

„Avem vinării deosebite, mănăstiri frumoase, un popor ospitalier și o bucătărie gustoasă. Sunt toate ingredientele necesare pentru dezvoltarea turismului intern. Ne dorim să promovăm Republica Moldova ca o țară atractivă pentru investiții și turism”, a spus Pavel Filip.

Premierul a menționat că Guvernul susține industria vinicolă, care în ultimii ani a crescut atât valoric, cât și calitativ, sporirea atractivității investiționale a țării și dezvoltarea turismului intern. În scopul realizării acestor obiective a fost creată Agenția de Investiții, care reprezintă o verigă de legătură dintre Executiv și sectorul privat, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

Zurab Pololikashvili a confirmat sprijinul Organizației Mondiale a Turismului pentru dezvoltarea în țara noastră a turismului rural, agricol și ecologic, care devin tot mai populare la nivel global. Totodată, oficialul l-a invitat pe premierul Pavel Filip să participe anul viitor la Expoziția Internațională de Turism din Madrid, Spania, care este o platformă importantă în promovarea turismului.