Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-09-08/incep-nd-cu-1-octombrie-2018-o-companie-ungara-va-deschide-in-moldova-o-fabrica-de-producere-a-siste-55356.html
Data: Sep 8, 2018 (19:24)

Începând cu 1 octombrie 2018, o companie ungară va deschide în Moldova o fabrică de producere a sistemelor de testare a echipamentelor electronice, cu circa 50 de locuri de muncă

„Salut decizia companiei Equip Test de a investi anume în Republica Moldova, chiar dacă țările vecine sunt atractive. Vom oferi tot suportul pentru ca aceasta să beneficieze de toate oportunitățile și facilitățile acordate de zonele economice libere și să dezvolte acest proiect investițional pe piața națională. Cunosc că Equip Test produce echipamente pentru renumite companii din lume, inclusive pentru compania Fujikura, care își desfășoară activitatea în țara noastră. Este un bun prilej pentru a asigura încrederea altor companii mari de a investi în Moldova”. Afirmația a fost făcuta de Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii, la întrevederea cu reprezentanții companiei ungare Equip Test, care, la 1 octombrie 2018, va deschide în Moldova o fabrică de producere a sistemelor de testare a echipamentelor electronice, cu circa 50 de locuri de muncă.

În cadrul întrevederii, directorii executivi ai companiei, Zoltan Kadar și Csaba Kadar, au subliniat că au analizat oportunitățile investiționale oferite de țara noastră pentru a-și dezvolta afacerea, urmare a participării lor la forumul Moldova Automotive Days 2018. În context, oamenii de afaceri de menționat că Equip Test este producător mondial de sisteme de testare și măsurare pentru Printed Circuit Boards (PCB’s) și cablaje. În ultimii ani, Equip Test a inaugurat fabrici de producție în Ungaria, Cehia, Polonia și Serbia și vor continua extinderea în alte state, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.           

„Apreciem efortul Guvernului Republicii Moldova în realizarea reformelor economice și oferirea  oportunităților investiționale. Dorim să deschidem o fabrică de producere a sistemelor de testare a echipamentelor electronice în ZEL -  „Expo Business Chișinău”. Vom angaja în următorii 2 ani, circa 50 de persoane calificate, ingineri si muncitori calificați. În 3-4 ani, numărul de angajați va crește până la 100 de persoane. Contăm pe susținerea autorităților pentru extinderea afacerii, precum și la implementarea tehnologiei moderne de design și producție a echipamentului de testare pentru PCB’s și cablaje. Deși am luat în calcul și oportunitatea de a ne extinde în România, alegerea finală a venit pentru Republica Moldova”, a menționat Zoltan Kadar.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a asigurat disponibilitatea și intenția de suport în vederea dezvoltării unei afaceri și a asistenței informaționale necesare, pentru a beneficia de toate condițiile favorabile pentru producerea noilor tehnologii. Totodată, Chiril Gaburici a specificat că absolvenții instituțiilor de învățământ din domeniul ingineriei mecanice și microelectronicii vor avea posibilitatea să se încadreze în câmpul muncii aici, acasă, în Republica Moldova.