Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-09-06/ambasadorul-republicii-moldova-la-haga-a-prezentat-scrisorile-acreditare-in-calitate-de-reprezentant-55350.html
Data: Sep 6, 2018 (22:07)

Ambasadorul Republicii Moldova la Haga a prezentat scrisorile acreditare în calitate de reprezentant permanent al țării pe lângă OPCW

Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos, Tatiana Pârvu, a prezentat  scrisorile de acreditare în calitate de Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW).

Urmare a acreditării, reprezentantul permanent al Republicii Moldova a avut o discuție cu directorul general OPCW, ambasadorul Fernando Arias González, pe marginea implementării Convenției privind interzicerea dezvoltării, producerii, stocării și folosirii armelor chimice si distrugerea acestora, provocările la adresa securității și numărul alarmant a cazurilor de utilizare a armelor chimice.

Vorbind despre capacitățile existente ale Organizației, ambasadorul Gonzalez a exprimat speranța că statele membre, inclusiv Republica Moldova, vor contribui la ajustarea bugetului pentru a face față provocărilor, modernizării echipamentului, creării unui Laborator independent în cadrul OPCW, care ar servi tuturor statelor membre.

Ambasadorul Tatiana Pârvu a menționat că Republica Moldova va contribui la eforturile comune de consolidare a cooperării între statele membre la Convenția privind interzicerea armelor chimice și a luptei împotriva actorilor non-statali implicați în utilizarea și traficul cu arme chimice.

Republica Moldova a semnat Convenția  la 13 ianuarie 1993. În calitate de stat parte la Convenție, Moldova a devenit stat membru al OPCW în 1997.