Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.09.2018

Republica Moldova și Kazahstan își vor intensifica relațiile comercial- economice

Republica Moldova și Kazahstan își vor intensifica relațiile comercial- economice

Cabinetul de miniștri a aprobat, în ședința de astăzi, o hotărâre privind  aprobarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Kazahstan de colaborare comercial- economică, semnat la Chişinău, la 16 martie 2018. Prezentul Acord are drept scop întărirea şi dezvoltarea în continuare a relațiilor comercial-economice şi de producție reciproc avantajoase între cele două state.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a menționat că Acordul în cauză reprezintă un angajament reciproc de fortificare a relațiilor de prietenie, şi va contribui la consolidarea cooperării moldo-kazahe în diverse sectoare ale economiei.

”Acest acord vine să extindă şi să diversifice piețele de export pentru produsele moldovenești, să consolideze raporturile economice reciproc avantajoase, și să creeze condiții favorabile pentru colaborare în baza principalelor direcții de dezvoltare social-economice”, a specificat Chiril Gaburici.

Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Kazahstan se încheie pentru o perioadă de cinci ani şi va fi prelungit automat pentru următoarele perioade de cinci ani, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus