Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-09-05/guvernul-a-aprobat-noi-amendamente-la-acordul-dintre-moldova-shi-croa-ia-privind-promovarea-shi-prot-55298.html
Data: Sep 5, 2018 (17:13)

Guvernul a aprobat noi amendamente la Acordul dintre Moldova şi Croația privind promovarea şi protejarea reciprocă a investițiilor

Executivul a aprobat astăzi Hotărârea de Guvern privind aprobarea proiectului de lege pentru ratificarea Protocolului adițional dintre Republica Moldova şi Republica Croația cu privire la amendamentele introduse în Acordul dintre Republica Moldova şi Republica Croația privind promovarea şi protejarea reciprocă a investițiilor, întocmit la 30 ianuarie 2018.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a menționat că noile amendamente, care urmează a fi introduse în Acordul privind promovarea şi protejarea reciprocă a investițiilor moldo-croate, va facilita dezvoltarea economică bilaterală și va reglementa relațiile comercial-economice, reciproc avantajoase.

”Protocolului adițional vizat va consolida raporturile economice reciproc avantajoase și va crea condiții favorabile pentru o colaborare în baza principalelor direcții de dezvoltare social-economice, precum și va reglementa relațiile comercial-economice”, a specificat Chiril Gaburici.

Astfel, semnarea de către Republica Moldova a Protocolului adițional va contribui la dezvoltarea relațiilor moldo-croate pe diverse domenii. Printre care, privind aspectul economic şi de mediu, fortificarea relațiilor de prietenie social-culturale, și va contribui la consolidarea cooperării economice între două țări. Prezentul Protocol corespunde tuturor exigențelor tratatelor internaționale şi nu vine în contradicție cu tratatele internaționale şi cu Acordul moldo-croat privind promovarea şi protejarea reciprocă a investițiilor. Aplicarea Protocolului în cauză nu necesită cheltuieli financiare suplimentare și nu impune modificarea legislației naționale în vigoare, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii..