Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-09-05/activitatea-taberelor-de-odihna-va-fi-monitorizata-mai-strict-de-guvern-55291.html
Data: Sep 5, 2018 (16:25)

Activitatea taberelor de odihnă va fi monitorizată mai strict de Guvern

În urma depistării mai multor cazuri de intoxicații, infecții, dar și de violență împotriva copiilor în taberele de odihnă din țară, prim-ministrul Pavel Filip a dispus crearea unui grup de lucru intersectorial pentru elaborarea unui nou concept privind organizarea şi desfășurarea activităților recreativ-educaționale în tabere. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi instituirea acestuia.

Grupul de lucru va include specialiști din domeniul educației, sănătății, ordinii publice și protecției sociale. Experții vor analiza situația actuală în domeniu și vor identifica soluții pentru prevenirea neregulilor și abaterilor în activitatea taberelor de odihnă. Totodată, va fi perfecționat cadrul normativ respectiv.

În termen de o lună, grupul de lucru urmează să prezinte Guvernului noul concept privind organizarea activităților în taberele de odihnă pentru copii, inclusiv modul de autorizare intersectorială a taberelor, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.