Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.09.2018

Moldova - capitală a turismului vitivinicol

Moldova - capitală a turismului vitivinicol

Premierul Pavel Filip a convocat astăzi o ședință de lucru privind ultimele pregătiri pentru ce-a de-a treia Conferință Mondială privind Turismul Vitivinicol, care va avea loc pe 6-7 septembrie curent.

Pavel Filip a accentuat că este important să folosim la maximum oportunitățile oferite de acest prestigios eveniment internațional pentru a promova turismul intern în general și turismul vitivinicol în mod special. „Spre regret, nimeni nu a dezvoltat turismul intern, care poate aduce bani în visteria statului. Toți s-au axat mai mult pe turismul internațional. În timp ce, potențialul pe această dimensiune este foarte mare și trebuie valorificat”, a subliniat prim-ministrul.

Organizatorul evenimentului- Agenția de Investiții a informat despre ultimele detalii de pregătire pentru Conferința Mondială. La eveniment și-au anunțat prezența peste 300 de participanți din circa 60 de țări de pe toate continentele. Totodată, despre conferință vor relata 30 de jurnaliști străini din România, Italia, Polonia și China.

Participanții vor avea posibilitatea să viziteze patru renumite vinării din Republica Moldova: Cricova, Mileștii Mici, Castelul Mimi și Asconi, dar și să discute cu producătorii vitivinicoli la complexul etno-cultural „Vatra”. Oaspeții vor participa, de asemenea, la tururi ghidate și degustații de vinuri, show-uri gastronomice și culturale, precum și la expoziții artizanale. Astfel,  evenimentul va contribui la promovarea Republicii Moldova ca destinație turistică vitivinicolă mondială.

Republica Moldova va transmite „Amfora Vinicolă” pentru organizarea următoarei Conferințe Mondiale privind Turismul Vitivinicol Republicii Chile. Primele două ediții au avut loc în Georgia și Argentina, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus