Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-09-04/directorul-onvv-la-informat-pe-premier-despre-rezultatele-anului-vitivinicol-20172018-care-atesta-o--55285.html
Data: Sep 4, 2018 (20:27)

Directorul ONVV l-a informat pe premier despre rezultatele anului vitivinicol 2017-2018, care atestă o valorificare considerabilă a vinului moldovenesc și o diversificare a piețelor de desfacere

Problemele și perspectivele de dezvoltare ale sectorului vitivinicol, dar și pregătirile pentru Ziua Națională a Vinului, care va avea loc pe 7-8 octombrie curent, au fost discutate astăzi de premierul Pavel Filip și directorul Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV), Gheorghe Arpentin.

Premierul a solicitat să fie folosite pe deplin posibilitățile oferite de acest eveniment important pentru promovarea vinificației autohtone și a imaginii Republicii Moldova ca țară producătoare de vinuri de calitate.

Pavel Filip a menționat că Guvernul susține dezvoltarea industriei vitivinicole, iar  Oficiul National al Viei şi Vinului este un partener de încredere în implementarea reformelor în sector și în asigurarea unei conlucrări eficiente între instituțiile statului și sectorul real al economiei.

Gheorghe Arpentin l-a informat pe premier despre rezultatele anului vitivinicol 2017-2018, care atestă o valorificare considerabilă a vinului moldovenesc și o diversificare a piețelor de desfacere. Cele mai importante piețe fiind Polonia, România, Cehia și China. Anul trecut, industria vinului a înregistrat o creștere de 15%, fiind vândute circa 63 milioane de sticle de vinuri.

ONVV a devenit un garant al competitivității și calităţii produselor vitivinicole moldovenești, datorită realizării cu succes a programelor de promovare a produselor vinicole sub brand-ul unic „Wine of Moldova”, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.