Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-08-23/avia-invest-a-deschis-publicului-larg-noua-zona-de-ashteptare-a-aeroportului-internatzional-chishina-55253.html
Data: Aug 23, 2018 (22:51)

Avia Invest a deschis publicului larg noua zonă de aşteptare a Aeroportului Internaţional Chişinău

Aeroportul Internațional Chișinău se transformă tot mai mult într-o zonă de confort și relaxare pentru pasagerii săi. Noile modernizări realizate de Avia Invest, compania care gestionează Aeroportul, au permis transformarea zonei de așteptare, plecări, într-o oază de odihnă pentru toate categoriile de pasageri, inclusiv pentru cei mici.

Acum pasagerii se bucură de noi facilităţi în sala de așteptare, la plecări, care s-a extins cu peste 800 de m2. Suprafaţa totală a zonei plecări a terminalului depăşeşte acum 2000 de m2.

Sala de aşteptare este locul în care pasagerii petrec cel mai mult timp, iată de ce Avia Invest îmbunătăţeşte mereu spaţiile destinate călătorilor şi nu doar, oferindu-le comfortul şi ambianţa potrivită unui zbor uşor şi plăcut.
Avia Invest acordă o atenţie deosebită fiecarui pasager în parte, iar schimbările de la AIC au fost făcute luând în calcul toate categoriile de călători.

Chiar și zborurile cu cei mici sunt o plăcere, datorită tuturor facilităţilor şi spaţiilor special amenajate, de care puteţi beneficia la Aeroportul Chişinău. La etajul 2, plecări, copiii au la dispoziţie un teren de joacă ultra modern. Avia Invest a creat acest spaţiu de joacă pentru toate vîrstele, pornind de la tobogane, jocuri Montessori şi alte jucării adorate de copii, mai sunt puse la dispoziţie şi 2 ecrane tv, disponibile şi pentru jocurile video cu ochelari 3D.

Pe terenul de joacă a apărut şi un rezident mai neobişnuit, căţeluşul robot AiBo ERS-7. Botezat Avi, patrupedul robot poate fi cel mai deosebit prieten pentru copii, capabil să interacţioneze într-un mod unic, să se joace şi să înveţe lucruri inedite. 
În acelaşi timp, părinţii se pot relaxa în zonele de aşteptare, care au un confort sporit acum, profitînd la maxim de toate serviciile Aeroportului, fără griji, pentru că cei mici vor fi supravegheaţi de Kids Supervisor în spaţiul de joacă.

Inovaţiile şi tehnologiile moderne se regăsesc şi în noua Cameră a Mamei și a Copilului. Acum, călătorind prin Aeroportul Chişinău cu bebeluşi puteţi profita de spaţiu privat pentru alăptarea copilului. Tot aici este amenajată şi o mini bucătărie, cu toate dispozitivele necesare preparării hranei pentru micuţi.

În spaţiul nou deschis este şi o baie specială pentru cei mici și părinți, obiectele sanitare au fost importate de la producători specializaţi în produse pentru copii.

Sala de aşteptare de la etajul 2, plecări, este amenajată cu fotolii pentru a crea o ambianţă plăcută şi relaxantă, avînd în preajmă condiţii perfecte şi utilităţi necesare tehnologiile moderne. Aici pasagerii se pot delecta şi cu cele mai faimoase cărţi, beneficiind de zona bibliotecii electronice, un proiect lansat la Aeroport la începutul anului, care este menit să promoveze cititul în rândul călătorilor. Aplicaţia Bookmate oferă accesul la peste 850 de mii de cărţi din toate categoriile, în 12 limbi.
Un element nou în cadrul procesului de reconstrucție a terminalului este deschiderea unui punct de control a securităţii separat pentru pasagerii, care tranzitează țara și mărirea suprafaţei coridorului. Această schimbare va permite separarea celor două fluxuri de pasageri şi va fi evitată formarea cozilor la punctele de control.

Pentru a facilita deplasarea mămicilor cu cărucioare, persoanelor cu mobilitate redusă și a pasagerilor cu bagaj mare în zona nouă de plecări a fost instalat un escalator și un ascensor performant.

Toate lucrările de modernizare a Aeroportului Internațional Chișinău au drept scop sporirea confortului călătorilor, a declarat directorul general Avia Invest, Petru Jardan “zilnic lucrăm la dezvoltarea unui complex aeroportuar modern şi performant, menit să sporească confortul și siguranța pasagerilor, iar toate schimbările, care se întâmplă aici sunt prioritatea noastră de bază. Toate lucrările de modernizare sunt efectuate conform celor mai înalte standarde internaționale cu utilizarea celui mai nou echipament, iar investiţiile sunt colosale. Rezultatul muncii noastre este apreciat şi de numeroase premii internaţionale şi menţiuni oferite AIC în ultimii ani la capitolul infrastructurii operaţionale. Ne mîndrim cu faptul că Aeroportul nostru a devenit unul din cel mai bun din regiune şi promitem să nu ne oprim aici.”

De remarcat este și schimbarea întregului sistem de ventilare pe unul mai puternic și mai performant. La fel, a fost majorată puterea sistemului de climatizare, care acoperă toată suprafaţa din sala de așteptare. Au fost deschise şi cafenele noi, o gelaterie – cu îngheţată artizanală, producţie proprie și un restaurant, anunță un comunicat al companiei.