Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.08.2018

Ministrul Tudor Ulianovschi s-a întâlnit cu preşedintele Comisiei pentru conservarea Patrimoniului American peste Hotare

Ministrul Tudor Ulianovschi s-a întâlnit cu preşedintele Comisiei pentru conservarea Patrimoniului American peste Hotare

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a avut  o întrevedere cu preşedintele Comisiei pentru conservarea Patrimoniului American peste Hotare, Paul Packer,  aflat într-o vizită de lucru în ţara noastră.

În cadrul discuţiei interlocutorii au abordat aspecte ale colaborării bilaterale a Republicii Moldova cu Statele Unite ale Americii, precum şi cooperarea cu Alianţa Internaţională a Memoriei Holocaustului (IHRA), relaţiile cu Congresul Mondial Evreiesc şi cu alte organizaţii relevante. A fost trecut în revistă progresul înregistrat de ţara noastră în realizarea Planului de acţiuni privind implementarea Declaraţiei Parlamentului Republicii Moldova cu privire la acceptarea Raportului Comisiei Internaţionale pentru Studierea Holocaustului, prezidată de Elie Wiesel, în special, vizând domeniile prioritare privind educaţia şi cultivarea memoriei victimelor Holocaustului, combaterea antisemitismului, îmbunătăţirea legislaţiei naţionale în materie, etc.

Ministrul Tudor Ulianovschi a ţinut să mulţumească preşedintelui Comisiei pentru conservarea Patrimoniului American peste hotare pentru susţinerea acordată ţării noastre în vederea atingerii obiectivelor fixate în Planul de acţiuni menţionat.

La rândul său, Paul Packer a salutat dinamica pozitivă în evoluţia relaţiilor moldo-americane şi a apreciat rezultatele realizate de către Republica Moldova în edificarea unei societăţi  în spiritul toleranţei, nediscriminării şi respectării drepturilor cetăţenilor de toate etniile şi a confirmat disponibilitatea Comisiei pentru conservarea Patrimoniului American peste Hotare de a susţine eforturile țării noastre în implementarea agendei de reforme.  

Potrivit MAEIE, Comisia pentru conservarea Patrimoniului American peste hotare a fost instituită de către Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Ronald Reagan, în 1985 în scopul de a promova prezervarea şi restaurarea monumentelor asociate cu istoria Statelor Unite. În ultimii ani activitatea Comisiei a vizat patrimoniul aflat în Europa de Est, distrus în perioada Holocaustului. În prezent Comisia realizează o serie de proiecte pentru restaurarea cimitirelor evreieşti în Republica Belarus, Polonia şi Ucraina.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus