Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-08-22/agen-ii-economici-care-activeaza-in-domeniul-alimentatziei-publice-nu-vor-mai-avea-nevoie-de-autoriz-55249.html
Data: Aug 22, 2018 (21:37)

Agenții economici care activează în domeniul alimentaţiei publice nu vor mai avea nevoie de autorizaţiei de funcţionare

Agenții economici care desfăşoară activităţi în sfera alimentaţiei publice nu vor mai avea nevoie de autorizaţie de funcţionare, în care să fie indicată amplasarea şi tipul unităţii de alimentaţie publică. Guvernul a aprobat modificarea și completarea Regulilor specifice de prestare a serviciilor de alimentaţie publică. Astfel, agenții economici din acest domeniu vor putea activa printr-o simplă notificare depusă la autoritatea administrației publice locale.

Proiectul aprobat prevede, de asemenea, și regulile care urmează să fie respectate de unitățile de alimentație publică ce doresc să accepte ca instrument de plată tichete de masă.

Conform documentului, unitățile de alimentație publică care doresc să accepte ca instrument de plată pentru prestarea serviciilor de alimentație publică (vânzarea preparatelor culinare) tichete de masă trebuie să încheie un contract de prestări servicii, în condițiile art.13 din Legea cu privire la tichetele de masă, cu unul sau mai mulți operatori emitenți de tichete de masă. Clauzele contractului vor stipula condițiile și termenele de acceptare și rambursare a valorii tichetelor de masă, precum și plata pentru serviciile aferente prestate de către operator.

Unitățile de alimentație publică care au încheiat contracte de servicii cu operatorul/operatorii emitenți de tichete de masă trebuie să afișeze pe panoul de la intrarea în unitate autocolantele de identificare speciale furnizate de către operatorul/operatorii respectivi, scrie BizLaw.