Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.08.2018

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi două acte normative pentru îmbunătățirea nivelului de siguranță a operațiunilor aeriene

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi două acte normative pentru îmbunătățirea nivelului de siguranță a operațiunilor aeriene

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, este vorba despre Proiectul de lege privind răspunderea și cerințele de asigurare a operatorilor aerieni și a operatorilor de aeronave și Regulamentul privind procedurile administrative referitoare la operațiunile aeriene.

Proiectul de lege prevede stabilirea unor reguli clare privind regimul răspunderii operatorilor aerieni și a operatorilor de aeronave care efectuează operațiuni aeriene civile pentru daunele produse pasagerilor, bagajelor, mărfurilor, trimiterilor poștale și terților, precum și limita minimă a sumelor asigurate pentru acoperirea corespunzătoare a răspunderii.

Documentul a fost elaborat în scopul asigurării dezvoltării sistematice a operațiunilor de transport aerian și a unui flux continuu al pasagerilor, bagajelor și mărfurilor. Totodată, se pune accent pe crearea premiselor pentru angajarea corectă și eficientă a aviației civile a Republicii Moldova în sistemul european al aviației civile și încadrarea pe piața europeană a serviciilor de transport aerian prin implementarea standardelor europene avansate de calitate privind ocrotirea intereselor și drepturilor consumatorilor acestor servicii (pasagerilor).

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a menționat că implementarea prezentei Legii nu va afecta costurile operatorilor de transport aerian naționali legate de achitarea primelor de asigurare companiilor de asigurări.

Tot astăzi, Chiril Gaburici a propus spre aprobare Regulamentul privind procedurile administrative referitoare la operațiunile aeriene. Implementarea Regulamentului va oferi posibilitatea asigurării unui sistem/proces de certificare similar celui din statele membre ale Uniunii Europene. La fel, va fi asigurat un nivel înalt de siguranță operațiunilor aeriene.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus