Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-08-20/bustul-renumitului-actor-de-teatru-i-cinema-mihai-volontir-va-fi-edificat-pe-aleea-clasicilor-cultur-55231.html
Data: Aug 20, 2018 (21:00)

Bustul renumitului actor de teatru și cinema, Mihai Volontir va fi edificat pe Aleea Clasicilor Culturii Naţionale din municipiul Bălţi

O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv. Compoziția sculpturală va fi ridicată în scopul eternizării memoriei artistului, iar cheltuielile necesare pentru executarea și edificarea acesteia vor fi acoperite din donații și sponsorizări.

De-a lungul anilor dedicaţi teatrului şi filmului, Mihai Volontir a jucat circa 120 de roluri, fiind decorat cu titluri precum Artist al poporului, Cavaler al Ordinului Republicii și cel mai bun actor al Secolului XX. Maestrul s-a stins din viață la data de 15 septembrie 2015.

Tot astăzi, a fost aprobată edificarea bustului în memoria cunoscutului om politic Pantelimon Halippa. Bustul urmează a fi amplasat în localitatea sa de baștină – satul Cubolta, raionul Sîngerei. Cheltuielile necesare pentru instalarea acestuia, în piaţa din preajma Primăriei satului, vor fi acoperite din bugetul local, donațiile cetățenilor și mijloacele financiare ale Consiliului Comunei Aroneanu din România.

Pantelimon Halippa, născut la 1 august 1883, s-a manifestat prin activitatea sa politică – în perioada 1918-1934 a ocupat funcții de ministru în diferite guverne și de deputat în Parlament. De asemenea, Pantelimon Halippa s-a remarcat ca scriitor,  fiind autorul a peste 280 de poezii, articole, schițe și traduceri, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.