Trimite e-mail | Printeaza
IT
14.08.2018

Moldova IT Park – 245 de rezidenți în șapte luni de activitate

Moldova IT Park – 245 de rezidenți în șapte luni de activitate

245 de companii autohtone și străine din domeniul tehnologiei informației au aderat la primul parc IT din țara noastră –„Moldova IT park”,  începând cu 1 ianuarie curent, ceea ce constituie mai mult de jumătate din companiile cu profil IT din țară. Și interesul din partea companiilor IT este în continuă creștere – doar în luna iulie numărul rezidenților parcului a crescut cu 28, iar venitul din vânzări s-a majorat până la 1,7 miliarde de lei.

Printre facilitățile acordate rezidenților parcurilor IT se numără achitarea impozitului unic în mărime de 7% din venitul din vânzări, precum și eliminarea barierelor birocratice. Astfel, a fost simplificată procedura de raportare și redusă la minimum interacțiunea cu instituțiile statului. De asemenea, parcul oferă un regim virtual de funcționare - rezidenții acestuia își pot desfășura activitatea și beneficia de facilitățile acordate chiar din propriile oficii sau reședințe, după o înregistrare prealabilă. Salariul mediu în sectorul IT este de 17.000 de lei.

Primul parc IT din Republica Moldova și-a început activitatea la 1 ianuarie curent,  fiind creat la inițiativa prim-ministrului Pavel Filip. Parcul a fost fondat pe un termen de 10 ani. În această perioadă, numărul rezidenților parcului urmează să atingă cifra de circa 400 de companii IT, să fie create noi locuri de muncă şi atrase investiții locale şi străine, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus