Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-08-08/pre-edintele-republicii-moldova-a-primit-scrisorile-de-acreditare-din-partea-ambasadorului-extraordi-55162.html
Data: Aug 8, 2018 (22:25)

Președintele Republicii Moldova a primit scrisorile de acreditare din partea Ambasadorului Extraordinar şi Plenipotențiar al Federaţiei Ruse în țara noastră

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a primit scrisorile de acreditare din partea Ambasadorului Extraordinar şi Plenipotențiar al Federaţiei Ruse în țara noastră, Oleg Vasneţov.

În cadrul ceremoniei, Igor Dodon a menționat că, pentru perioada imediat următoare, se aşteaptă o agendă de lucru bilaterală consistentă care include: vizita în Moldova a unei delegaţii oficiale a Rusiei, condusă de vice-preşedintele Dumei de Stat pentru a participa la Congresul Mondial al Familiei, din 14-16 septembrie; Forumul Economic de la Chişinău, preconizat pentru 20-22 septembrie; vizita Patriarhului Kiril în Moldova; vizita sa oficială în Federaţia Rusă, planificată pentru luna octombrie și alte evenimente.

Totodată, șeful statului și-a exprimat convingerea că toate aceste acţiuni vor contribui la dezvoltarea, consolidarea şi extinderea de mai departe a cooperării bilaterale şi a parteneriatului strategic dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă.

”Avem multe lucruri în comun. Ţările noastre au o istorie comună (de la Ştefan cel Mare şi Dimitrie Cantemir pînă în prezent, o Victorie comună în Marele Război pentru Apărarea Patriei), un prezent comun (peste 600 de mii de moldoveni se află permanent în FR, peste 80% din produsele complexului agroindustrial sînt exportate pe piaţa rusă) şi, sînt convins că avem şi un viitor comun. De asemenea, avem aceeași religie - Biserica Ortodoxă din Moldova este parte componentă a Bisericii Ortodoxe Ruse”, a declarat Igor Dodon.

De asemenea, șeful statului și-a exprimat încrederea că prin eforturi conjugate perioadă dificilă în relaţiile noastre bilaterale va putea fi  depășită. În context, Președintele Dodon a reiterat interesul pentru continuarea dezvoltării dialogului politic moldo-rus amplu la toate nivelele, potrivit unui comunicat difuzat de administrația prezidențială.