Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2018-08-06/incepind-cu-3-august-familiile-cu-copii-pot-solicitata-compensa-ii-in-cadrul-programului-de-stat-pri-55115.html
Data: Aug 6, 2018 (21:42)

Începînd cu 3 august, familiile cu copii pot solicitata compensații în cadrul Programului de stat ”Prima Casă”

Regulamentul privind modul de acordare din bugetul de stat a compensațiilor bănești pentru familiile cu copii, participanți în cadrul Programului de stat „Prima casă” a fost publicat în Monitorul Oficial (Hotărîrea Guvernului nr. 796 din 1 august 2018).  Astfel, statul va compensa din bugetul de stat costul creditului ipotecar, pentru procurarea locuințelor de către familiile cu copii, de la 10% pînă la 100%, în funcție de numărul copiilor în familie.

Potrivit Regulamentului, costul locuinței procurate nu va depăși 1 milion lei, iar statul va achita 10% din prețul locuinței pentru familiile cu un copil, 25% – pentru familiile cu doi copii, 50% – pentru familiile cu trei copii, iar pentru cei care au 4 și mai mulți copii, Guvernul va achita toată suma din creditul ipotecar, familia achitînd doar dobînzile.

Înregistrarea cererilor de acordare a compensaţiilor bănești poate fi făcută online, prin intermediul registrului electronic, disponibil pe pagina web oficială www.primacasa.gov.md, compartimentul Compensații Prima Casă.

Pentru anul 2018, volumul de alocații prevăzut pentru compensații în cadrul Programului de stat Prima Casă constituie 20 milioane lei, anunță un comunicat al Ministerului Finanțelor.